top of page
Claudia Fascio
Claudia fascio 2.jpeg

Neix a Sant Rafael, Mendoza, l'Argentina en 1983. Filla de Pares Teixidors, fabricadors d'Indumentària en Teixit de Punt. Sumida en l'àmbit escènic com a ballarina contemporània comença el seu Interès pel món de l'Espectacle al tornar del Centre Polivalent d'Art, on obté el titul de Batxiller amb orientació Artística especialitzat en Dansa Contemporània.

 

L'any 2001 es trasllada a la capital de Mendoza on estudia i obté el titul de Dissenyadora Escenogràfica en la Facultat d'Arts de l'Espectacle, Universitat Nacional de Cuyo . Adquirint formació i practica en cursos varis arriba a destacar-se en el disseny, realització i muntatge d'Escenografies, disseny i operació tècnica d'Il·luminació teatral, per al grup mendocino de música ètnica "Milers d'Anys". Podent realitzar diversos muntatges i experiències en el reconegut Teatre Independència, Ciutat de Mendoza.

 

La seva experiència laboral l'ha aconsegueix directament en el nucli familiar, acostumada al treball de taller i en equip, la utilització de maquines industrials i experiència amb el tèxtil. Des de petita realitza experiències de costura, realitzant vestuaris per a ballet i indumentària per a entrenament de dansa. Apassionada pel vestuari, realitza diversos cursos amb aplicació de materials no convencionals i reciclats, exposant la seva obra Vestuari Escultòric en la mostra "Experiment 2004" realitzat en l'Espai Contemporani d'Art de Mendoza.

Treballa com a Vestuarista en la Companyia Teatral Bunyols, dirigida pel canviat de nom director i dramaturg Aristides Vargas, sent premiada com a millor vestuari pels premis escenari Diari UN.

En el 2006 es trasllada a ciutat de Buenos Aires, l'Argentina durant dos anys realitza una Técnicatura de Disseny i Indumentària Tèxtil, a l'Escola Argentina de Moda, especialitzant-se en el disseny d'Autor i la texturación del Tèxtil.

 

Quedant finalista en l'esdeveniment "El jove creador de Modes" per al carrusel de París, en el marc de Buenos Aires Alta Moda 2006.

Treballa de manera Independent realitzant Vestuaris a diversos Artistes i al costat del projecte "Éssers Treballant", realització escenogràfica per encàrrec; Maquillatge Artístic en esdeveniments i treball dependent en el taller de Realitzacions, Laura Ponce en la ciutat de Buenos Aires.

 

Al 2011 es trasllada a la ciutat de Milà, Itàlia, on realitza una especialització en Sastrería Teatral , en la Accademia del Teatre alla Scala , perfeccionant la tècnica de sastrería manual utilitzada per la reconeguda institució en la realització dels seus vestuaris teatrals i de Ballet.

Durant el 2012 realitza un Màster anual en Disseny d'Escenografia i Vestuari per a l'opera Lírica, en l'Opera Academy de Verona.On perfecciona l'estudi per al disseny d'escenografia i el del vestuari amb diferents practiques en reconeguts teatres i sastrerías Italianes.

Actualment treballa des de el seu taller a  Barcelona per diverses companyies teatrals i per a el Liceu.

 

Cerca com a dissenyadora realitzar el seu projecte d'Indumentària d'Autor i Vestuaris Personalitzats.

bottom of page